Jedna od najpoznatijih i omiljenijih salata diljem svijeta je cezar salata. Jednostavna se priprema, lagana je, ali i zasitna za ručak ili večeru. U pravilu se priprema s piletinom, ali postoje razne varijante u koje možete dodati sastojke po želji i mogućnostima. 

Ovaj put isprobajte cezar salatu s junetinom.

Sastojci:

  • 450 g junetine narezane na trakice
  • 1 žlica svježe nasjeckanog vlasca
  • 45 ml ulja
  • 1 velika zelena salata, listove odvojiti i grubo nasjeckati
  • 75 g krutona od kruha
  • 2 žličice senfa
  • 2 žlice soka od limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 150 g pržene kockice slanine
  • šaka ribanog sira

Priprema:

Pomiješajte vlasac, začine i maslinovo ulje u maloj posudi. Njima premažite trake junetine s obje strane. Prebacite ga na tanjur i ostavite da odstoji 5 minuta. Zarežite dijagonalno i stavite u veliku zdjelu za salatu. U međuvremenu kratko popržite kockice slanine i umiješajte ih u zdjelu za salatu. Dodajte listove zelene salate i krutone.

Pripremite preljev i sve sastojke stavite u staklenku s poklopcem i dobro protresite. Prelijte preko salate, ukrasite dodatnim sirom i odmah poslužite.

 Izvor: StvarUkusa