Medenjaci spadaju u najomiljenije sitne kolačiće na blagdanskim stolovima, a kako su ukusniji što dulje stoje, njihova priprema počinje najranije. Za probu možete krenuti već od ovog mjeseca pa ih ponoviti još nekoliko puta do prosinca.
Recept za medenjake
Sastojci:
- 400 g brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- 2 jaja
- 100 g maslaca
- 100-150 g šećera
- 2 žlice meda
- 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
Priprema:
Maslac rastopite, dodajte jaja, šećer, med i izmiksajte. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i dobro pomiješajte. Ostavite u hladnjaku 10-15 minuta, zatim odmotajte i rukama napravite kuglice ili ih kalupima oblikujte po želji.
Poredajte u pleh obložen papirom za pečenje. Kuglicu pritisnite palcem, a na njih možete staviti i pola oraha, badema ili lješnjaka. Pecite na 180 stupnjeva 12 minuta. Podignite pleh za jednu rešetku više nego inače. Pečene po želji možete posuti šećerom u prahu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice