U nastavku donosimo bazni recept za sočne brownieje s krem namazom, u ovom slučaju Nutellom. Naravno, vi možete upotrijebiti neki drugi namaz, dodati nasjeckane oraščiće, suho voće ili poslužiti uz sladoled. Sve ovisi o tome što volite (i što imate u smočnici).

Imajte na umu da brownies mogu tri do četiri dana stajati u hladnjaku u zatvorenoj posudi. U slast!

Brownies s Nutellom

Sastojci:
70 g maslaca
100 g svijetlog smeđeg šećera
2 jaja (L)
2 žličice ekstrakta vanilije
350 g Nutelle
Prstohvat soli
100 g glatkog brašna
100 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a četvrtastu posudu obložite papirom za pečenje. Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte jaja, ekstrakt vanilije, prstohvat soli i 300 g Nutelle. Na samom kraju drvenom žlicom umiješajte brašno i sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.
Prebacite smjesu u pripremljenu posudu, zagladite pa rasporedite ostatak Nutelle po vrhu. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike pola sata pa pričekajte da se brownieji u potpunosti ohlade prije rezanja.