Ako su vam dosadile klasične američke palačinke, u smjesu dodajte naribane jabuke, malo cimeta u prahu i par kapi ekstrakta vanilije. Priprema će trajati koju minutu duže, ali nećete požaliti.

Palačinke servirajte s preljevom od karamele i/ili sladoledom od vanilije.

Pahuljaste palačinke s jabukama

Sastojci:
150 g naribane jabuke
¼ žličice cimeta
2 žličice limunovog soka
230 ml mlijeka
60 g maslaca
1 jaje (M)
150 g glatkog brašna
1 žlica smeđeg šećera
1 ¼ žličice praška za pecivo

Priprema:
Pomiješajte jabuku, cimet, limunov sok, mlijeko, rastopljeni maslac i jaje. U drugoj zdjeli prosijte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smeđi šećer. Suhe sastojke dodajte u smjesu jaja i maslaca pa miješajte dok se ne sjedine.
Zagrijte lagano nauljenu tavu na srednje jakoj vatri. Zagrabite kutlačom malo smjese i stavite na tavu. Imajte na umu da palačinke moraju biti manje i deblje. Pričekajte da porumeni s jedne strane, otprilike tri minuta, pa preokrenite i pecite još dvije do tri minute. Izvadite na tanjur i ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite odmah!