Danas vam donosimo recept za savršenu kombinaciju jabuka i pudinga od vanilije u jednostavnom, ali ukusnom kolaču. Pripremite ga i probajte, bit ćete oduševljeni.
Za tijesto:
250 g glatkog brašna
1 jaje
100 g šećera
100 g otopljenog margarina
1 vanilin šećer
prašak za pecivo
Za nadjev:
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
450 ml mlijeka
kiselo vrhnje
4-5 jabuka
vanilin šećer
1 žlica šećera
1 žličica cimeta
1 žličica maslaca
Priprema:
Skuhajte puding prema uputi i dodajte kiselo vrhnje. Jabuke ogulite i narežite na kockice te pirjajte na žličici maslaca, dodajte žlicu šećera, vanillin šećer i žličicu cimeta.
Pirjajte desetak minuta uz povremeno miješanje. Razvaljajte tijesto, odvojite jednu trećinu, ostalo prebacite u lim, prelijte pudingom i poredajte jabuke. Pospite s malo cimeta i vanilin šećerom, naribajte ostatak tijesta i pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice