Talijanska pogača, focaccia hrskava je i sočna, a kao prilog odlično će se uklopiti uz namaze ili nareske na druženjima. Prelivena maslinovim uljem, ružamarinom ili morskom soli na vaš stol donosi dašak Mediterana. Dio je kulinarske tradicije koji se prenosi s koljena na koljeno.
Shutterstock
Sastojci:
- 500 grama bijelog brašna
- 1 žlica soli
- 1 vrećica suhog kvasca ili pola kockice svježeg kvasca
- 1 žlica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 400 ml mlake vode
- origano
Priprema:
U prosijano brašno dodajte žlicu šećera i pola kockice kvasca. Dodajte vodu i zamijesite tijesto. Posolite i zamijesite tijesto, pa isto učinite s uljem. Ostavite tijesto da se diže oko 20 minuta. Premjestite i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite da nadođe, pa pecite u zagrijanoj pećnici dok se ne stvori zlatna korica.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice