Ako ste pretjerali u pečenju ili kupnji panettonea, nemojte ga bacati. Od ostatka napravite sočan složenac, koji će poslužiti kao doručak ili desert.
Uz panettone, trebat će vam još samo vrhnje, mlijeko, maslac i malo šećera. Imajte na umu da je količina dovoljna za četiri serviranja.
Složenac od panettonea
Sastojci:
250 g panettonea
50 g maslaca
2 jaja (L)
150 ml slatkog vrhnja
200 ml mlijeka
1 vanilin šećer
1 žlica šećera
Priprema:
Panettone narežite na tanke šnite pa ga poslažite u dublju posudu premazanu maslacem. Umutite jaja s rastopljenim maslacem, slatkim vrhnjem, mlijekom i šećerom pa prelijte smjesu preko panettonea.
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, a unutra ostavite jedan dublji lim. Kad se zagrije, stavite peći složenac, a u lim ulijte dva prsta vruće vode. Pustite da se peče otprilike pola sata, sve dok se ne stvori zlatna korica na vrhu. Pospite šećerom u prahu i poslužite dok je još toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice