Dosadio ti je klasičan banana kruh? Dodajte grubo naribani kokos, tostirane pekan orahe i pripremite poslasticu za pamćenje.

Za pripremu rezervirajte otprilike sat vremena, što uključuje i miksanje i pečenje. Pričekajte se rezanjem dok se kruh ne ohladi, a zatim ga poslužite s kakaom, čajem ili kavom. U slast!

Banana kruh s kokosom i pekan orasima

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • ¼ žličice soli
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • 110 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 3 zrele banane
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 40 g grubo naribanog kokosa
  • 60 g tostiranih pekan oraha

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i dobro namastite kalup za kruh.
  2. U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  3. Banane ogulite i zgnječite vilicom.
  4. Miksajte otopljeni maslac i šećer dok se ne sjedine. Dodajte jaja, bananu i ekstrakt vanilije i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  5. Namjestite mikser na najmanju brzinu, dodajte mješavinu s brašnom i kratko miksajte. Lagano umiješajte kokos i pekan orahe.
  6. Ulijte smjesu u kalup za kruh i pecite 50 minuta, dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe relativno čista. Ako na čačkalici bude par mrvica, to je zbog banana koje kruh održavaju sočnim.
  7. Ostavite u kalupu 10-ak minuta, a zatim kruh preokrenite na rešetku i pustite da se ohladi.