Za samo 10 minuta pripremite vibrantni curd, odličan spoj limuna i jaja. Poslužit će kao namaz za kruh, ali i nadjev za pite, punjenje za muffine ili kekse. Imajte na umu i da je odličan par svježim jagodama.

Čuvajte ga u hladnjaku do tjedan dana ili ga držite u zamrzivaču do tri mjeseca. U slast!

Curd od limuna

Sastojci:

  • 3 jaja (L)
  • 100 g šećera
  • 1 žličica limunove korice
  • 120 ml limunovog soka
  • 6 žlica maslaca
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte jaja, šećer, limunovu koricu i malo soli. Mutite pjenjačom sve dok smjesa ne postane svjetlija i mjehuričasta. Dodajte sok limuna i dobro promiješajte.
  2. Stavite na laganu vatru, dodajte kockice maslaca pa energično miješajte dok se maslac ne otopi. Curd će se nakon otprilike pet minuta kuhanja zgusnuti. Kad primijetite male mjehuriće, maknite ga s vatre.
  3. Procijedite curd kroz sito, umiješajte ekstrakt vanilije pa prelijte u steriliziranu staklenku.
  4. Kad se temperatura curda spusti na sobnu, poklopite staklenku i stavite ga u hladnjak.