Ako želite napraviti pravu limunadu s jagodama, ipak ćete morati uložiti malo truda. Preporučujemo da jagode pomiješate sa šećerom i sokom limuna večer ranije, a da proces dovršite pola sata prije nego što limunadu planirate poslužiti.
Preukusnu bazu od jagoda pomiješajte sa sokom domaćih limuna, šećernim sirupom, mineralnom vodom i listićima mente. Ovaj osvježavajući napitak bit će vam omiljena ljetna nagrada za dobro odrađen radni tjedan!
Limunada s jagodama
Sastojci za limunadu:
- 500 g jagoda
- 5 domaćih limunova
- 350 g šećera
Sastojci za serviranje:
- 1 l mineralne vode
- 2 limuna
- listići mente
- led
Priprema:
- Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih prelijte sokom jednog limuna i pospite sa 100 g šećera. Dobro promiješajte, pokrijte posudu folijom pa pustite da odstoje preko noći.
- Jagode protisnite kroz sito kako biste dobili ukusnu bazu u boji.
- Preostalih 250 g šećera pomiješajte s 500 ml vode i koricom preostala četiri limuna. Stavite na vatru, pričekajte da se šećer otopi pa pustite da krčka par minuta. Kad se malo zgusne, sirup maknite s vatre i pustite da se ohladi.
- Spomenuta četiri limuna iscijedite.
- Pomiješajte sirup od limuna sa sokom od jagoda, dodajte iscijeđeni sok od limuna pa dobro promiješajte.
- Prije serviranja ulijte mineralnu vodu, dodajte led, listiće mente i kolutove dva limuna koja ste namijenili za serviranje. Poslužite dobro rashlađeno!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice