Ako želite napraviti pravu limunadu s jagodama, ipak ćete morati uložiti malo truda. Preporučujemo da jagode pomiješate sa šećerom i sokom limuna večer ranije, a da proces dovršite pola sata prije nego što limunadu planirate poslužiti.

Preukusnu bazu od jagoda pomiješajte sa sokom domaćih limuna, šećernim sirupom, mineralnom vodom i listićima mente. Ovaj osvježavajući napitak bit će vam omiljena ljetna nagrada za dobro odrađen radni tjedan!

Limunada s jagodama

Sastojci za limunadu:

  • 500 g jagoda
  • 5 domaćih limunova
  • 350 g šećera

Sastojci za serviranje:

  • 1 l mineralne vode
  • 2 limuna
  • listići mente
  • led

Priprema:

  1. Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih prelijte sokom jednog limuna i pospite sa 100 g šećera. Dobro promiješajte, pokrijte posudu folijom pa pustite da odstoje preko noći.
  2. Jagode protisnite kroz sito kako biste dobili ukusnu bazu u boji.
  3. Preostalih 250 g šećera pomiješajte s 500 ml vode i koricom preostala četiri limuna. Stavite na vatru, pričekajte da se šećer otopi pa pustite da krčka par minuta. Kad se malo zgusne, sirup maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. Spomenuta četiri limuna iscijedite.
  5. Pomiješajte sirup od limuna sa sokom od jagoda, dodajte iscijeđeni sok od limuna pa dobro promiješajte.
  6. Prije serviranja ulijte mineralnu vodu, dodajte led, listiće mente i kolutove dva limuna koja ste namijenili za serviranje. Poslužite dobro rashlađeno!