Lazanje su tradicionalno jelo talijanske gastronomije, koje ima bogatu povijest, a mi smo za vas pronašli lazanje u kombinaciji s piletinom i pestom.

Jednostavan recept od trgane piletine s pestom od bosiljka u sočnom bechamel umaku oduševit će vas svojom aromom i teksturom. Piletinu ubacite u umak od rajčice i pričekajte dok se ne raskuha kako bi je mogli rastrgati. 

Sastojci:

  • 190 g pesta
  • 1 kuglica mozzarella
  • 14-15 listova za lazanje
  • 20 g parmezana
  • bosiljak listići

Umak od piletine:

  • maslinovo ulje
  • 6 pilećih bataka
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 800 g pelate od rajčice

Bechamel umak:

  • 100 g maslac
  • 80 g brašna

Priprema:
Da biste napravili umak od piletine, zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte piletinu. Pecite oko 5 minuta sa svake strane dok ne porumene. Stavite luk u tavu i pržite oko 10 minuta dok ne porumeni. Dodajte češnjak i začine. Vratite piletinu, zajedno s rajčicom. Kuhajte 35 minuta dok piletina ne postane mekana, a umak gust. Pomoću dvije vilice natrgajte piletinu u umak. 

Recept za lazanje s trganom piletinom
Shutterstock 

U među vremenu napravite bijeli umak, stavite sve u lonac sa malo začina, pa kuhajte na laganoj vatri uz stalnom miješanje. Kuhajte 5 minuta, i dalje miješajući dok ne postane gusta. Ako stavljate lazanje odmah, pokrijte ih i ostavite sa strane da se ohlade.

U vatroslavnu posudu za pečenje premažite tanki sloj umaka od piletine, pokapajte s malo bijelog umaka i žlličicom nanesite trećinu pesta. Pospite trećinom mozzarelle, zatim dodajte sloj od četiri ili pet listova lazanja, a zatim ponovite slojeve dva puta, završite s debelim slojem bijelog umaka. Pospite parmezan po vrhu. 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, pecite 30-35 minuta dok ne porumene. Ostavite da stoje sa strane 10 minuta, pospite listovim bosiljka, paprom i zatim narežite kocke i poslužite.

Izvor: Good food