Šaran je riječna riba koja se može pripremiti na puno načina, a najčešće se sprema na rašljama. Kako bi vam olakšali način pripreme pečenog šarana pronašli smo recept za šarana iz pećnice s povrćem. Jelo se je jednostavno i brzo za pripremiti, a šaran će vas oduševiti svojim slatkim okusom.
Sastojci:
- pola šarana
- 3 mrkve
- 3 luka
- 3 štapića celera
- 1 paprika
- 150 ml bijelog vina
- 2 limuna
- 100 ml ulja
Priprema:
Očistite ribu i narežite je na komade. Posolite i popaprite pa u vatroslavnoj posudi složite nasjeckani luk, mrkvu i celer i papriku. Ponovno posolite i po vrhu posložite ribu. Pokrijte aluminsijkom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice