Tjestenina je mnogima omiljen obrok, a u kombinaciji sa kremastim umakom od šampinjona i blagom aromom senfa oduševit će vas. Za ovo sočno jelo potrebno vam je samo pola sata, a ako želite u tjesteninu dodajte pečene slanine. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 600 g šampinjona
  • sol
  • 300 g tjestenine
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 440 ml vrhnja za kuhanje
  • pola žlice senfa
  • svježi peršin

Priprema:

U lonac stavite vodu i posolite ju, nakon što voda provrije dodajte tjesteninu i kuhajte 8 minuta. Za to vrijeme stavite ulje na zagrijanu tavu i nasjeckajte gljive. Posolite, stavite na srednju vatru i popržite ih. Gljivama dodajte češnjak, a zatim podlijte bijelim vinom i dinstajte. Nakon što vino ispari, dodajte vrhnje za kuhanje i senf, stavite se reducira. Začinite i u tavu dodajte skuhanu tjesteninu, dobro sve promiješajte i na vrh dodajte nasjeckani svježi peršin.