Tjestenina je mnogima omiljen obrok, a u kombinaciji sa kremastim umakom od šampinjona i blagom aromom senfa oduševit će vas. Za ovo sočno jelo potrebno vam je samo pola sata, a ako želite u tjesteninu dodajte pečene slanine.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 600 g šampinjona
- sol
- 300 g tjestenine
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 440 ml vrhnja za kuhanje
- pola žlice senfa
- svježi peršin
Priprema:
U lonac stavite vodu i posolite ju, nakon što voda provrije dodajte tjesteninu i kuhajte 8 minuta. Za to vrijeme stavite ulje na zagrijanu tavu i nasjeckajte gljive. Posolite, stavite na srednju vatru i popržite ih. Gljivama dodajte češnjak, a zatim podlijte bijelim vinom i dinstajte. Nakon što vino ispari, dodajte vrhnje za kuhanje i senf, stavite se reducira. Začinite i u tavu dodajte skuhanu tjesteninu, dobro sve promiješajte i na vrh dodajte nasjeckani svježi peršin.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice