Donosimo vam recept za brz i jednostavan recept za piletinu punjenu sirom i špinatom iz pećnice. Za pripremu ručka trebat će vam samo 45 minuta, a ostavit će vas bez teksta svojim kremastim i sočnim okusom.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- sol
- papar
- 120 g krem sira
- 100 g smrznutog špinata
- 70 g tikvica
- 200 g mozzarelle
- mjevena crvena paprika
- 4 trakice slanine
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, veću tepsiju obložite folijom. Napravite prorez po pilećem bijelom mesom, pazeći da ne zarežete do kraja, začinite. Stavite na pripremljen lim za pečenje.
U zdjeli pomiješajte krem sir, špinat i tikvice i pola mozzarelle. Začinite solju, paprom i prstohvatom mljevene paprike. Svaki drugi utor napunite smjesom od sira, a preostale slaninom. Preostalu mozzarellu pospite po vrhu i pokapajte uljem.
Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Poslužite toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice