Donosimo vam recept za brz i jednostavan recept za piletinu punjenu sirom i špinatom iz pećnice. Za pripremu ručka trebat će vam samo 45 minuta, a ostavit će vas bez teksta svojim kremastim i sočnim okusom. 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • 120 g krem sira
  • 100 g smrznutog špinata
  • 70 g tikvica
  • 200 g mozzarelle
  • mjevena crvena paprika
  • 4 trakice slanine
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, veću tepsiju obložite folijom. Napravite prorez po pilećem bijelom mesom, pazeći da ne zarežete do kraja, začinite. Stavite na pripremljen lim za pečenje.

U zdjeli pomiješajte krem sir, špinat i tikvice i pola mozzarelle. Začinite solju, paprom i prstohvatom mljevene paprike. Svaki drugi utor napunite smjesom od sira, a preostale slaninom. Preostalu mozzarellu pospite po vrhu i pokapajte uljem.

Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Poslužite toplo.