Stevo Karapandža doajen je kulinarstva i najpoznatiji televizijski chef još iz vremena z bivše Jugoslavije, a cijene ga kako gledatelji tako i njegovi kolege. Njegove recepte, savjete i trikove pratile su generacije, a u njegovim jelima uživale su mnoge slavne ličnosti.
Na portalu StilKurir pronašli smo jedan od njegovih recepata za jelo koje mnogi vole - zapečene palačinke punjene mesom.
Sastojci
200 g junetine
200 g svinjetine
150 g šunke
1 luk
2 režnja češnjaka
malo masti
povrće za juhu
1 žlica začina začinskog bilja
30 g rajčice
1/2 vezice peršina
1 dcl kiselog vrhnja
1 žumanjak
1/2 dcl kiselog vrhnja
100 g parmezana
crvena mljevena paprika
sol
svježe mljeveni papar
Recept Steve Karapandže za punjene palačinke
Ispecite palačinke
Ispecite 8 palačinki.
Skuhajte meso i sameljite
Za nadjev skuhajte juhu od mesa i povrća, ohladite te sa šunkom sameljite u stroju za mljevenje mesa.
Pirjajte
Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Mljeveno meso pomiješajte s rajčicama i nasjeckanim peršinom. Na malo masnoće propirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklaste, umiješajte smjesu od mesa, dodajte žlicu biljnog začina. Pirjajte na laganoj vatri, malo zalijte juhom u kojoj se kuhalo meso i kuhajte dok juha prokuha. Ostavite da se ohladi.
Punite
U ohlađenu smjesu dodajte kiselo vrhnje, prstohvat crvene paprike i po želji papra. Punite pečene palačinke, zarolajte ih i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Prelijte
Nadjevene palačinke prelijte vrhnjem u kojem ste razmutili žumanjke i pospite parmezanom.
Pecite
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumene. Pečene pospite nasjeckanim peršinom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice