Stevo Karapandža doajen je kulinarstva i najpoznatiji televizijski chef još iz vremena z bivše Jugoslavije, a cijene ga kako gledatelji tako i njegovi kolege. Njegove recepte, savjete i trikove pratile su generacije, a u njegovim jelima uživale su mnoge slavne ličnosti. 

Na portalu StilKurir pronašli smo jedan od njegovih recepata za jelo koje mnogi vole - zapečene palačinke punjene mesom. 

Sastojci

200 g junetine
200 g svinjetine
150 g šunke
1 luk
2 režnja češnjaka
malo masti
povrće za juhu
1 žlica začina začinskog bilja
30 g rajčice
1/2 vezice peršina
1 dcl kiselog vrhnja
1 žumanjak
1/2 dcl kiselog vrhnja
100 g parmezana
crvena mljevena paprika
sol
svježe mljeveni papar

Recept Steve Karapandže za punjene palačinke

12:26
Korak 1

Ispecite palačinke

Ispecite 8 palačinki.

12:31
Korak 2

Skuhajte meso i sameljite

Za nadjev skuhajte juhu od mesa i povrća, ohladite te sa šunkom sameljite u stroju za mljevenje mesa. 

12:32
Korak 3

Pirjajte

Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Mljeveno meso pomiješajte s rajčicama i nasjeckanim peršinom. Na malo masnoće propirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklaste, umiješajte smjesu od mesa, dodajte žlicu biljnog začina. Pirjajte na laganoj vatri, malo zalijte juhom u kojoj se kuhalo meso i kuhajte dok juha prokuha. Ostavite da se ohladi.

12:32
Korak 4

Punite

U ohlađenu smjesu dodajte kiselo vrhnje, prstohvat crvene paprike i po želji papra. Punite pečene palačinke, zarolajte ih i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu. 

12:34
Korak 5

Prelijte

Nadjevene palačinke prelijte vrhnjem u kojem ste razmutili žumanjke i pospite parmezanom. 

12:35
Korak 6

Pecite

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumene. Pečene pospite nasjeckanim peršinom.