Slavni kuhar Stevo Karapandža doajen je kulinarstva i najpoznatiji televizijski kuhar još iz vremena bivše Jugoslavije. Njegove recepte, savjete i trikove pratile su generacije.
Pronašli smo njegov recept za gulaš koji je podijelila korisnica web stranice Coolinarika.
Sastojci:
- 1 kg junetine
- 700 g luka
- ulje
- suha slanina
- malo ljute mljevene paprike
- 1 žličica slatke crvene mljevene paprike
- 1 žlica biljnih začina
- malo papra
- 1 konzerva pelata
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 dl crnog vina
- 1 lovorov list
- malo kima, mažurana
- 1 dl soka od naranče
Priprema:
Na zagrijanom ulju popirjajte luk. Dodajte junetinu narezanu na kockice, popržite uz stalno miješanje. Dodajte suhu slaninu, mljevenu ljutu i slatku papriku, biljni začin, papar, pelate, koncentrat rajčice, vino, lovorov list, malo kima, mažurana i sok od naranče. Promiješajte i kuhajte oko sat i pol, odnosno dok se meso ne skuha, povremeno mješajući i ako treba dolijevati po malo vode.
Izvor: Coolinarika
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice