• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Najkremastiji rižoto - za obožavatelje sira 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Najkremastiji rižoto - za obožavatelje sira

        20.02.2023 09:33
        20.02.2023 09:33
        0

        Kremasti rižoto s parmezanom odličan je odabir za ručak tijekom radnog tjedna, kada vam za pripremu obroka ne ostaje mnogo vremena.

         Rižoto s parmezanom Izvor: Shutterstock

        Rižoto je uvijek dobra ideja za ručak. Brzo je gotov, popis sastojaka je kratak, a većina recepta je i cjenovno pristupačna. Upotrijebite rižu kratkog ili srednjeg zrna, lagano ga podlijevajte temeljcem i ne požurujte. Na kraju u rižoto naribajte poveći komad parmezana pa uživajte u okusu i mirisu.

        Imajte na umu da ovaj recept može poslužiti kao baza za nešto kompleksniji rižoto. Možete eksperimentirati s različitim sastojcima, poput gljiva, šparoga i bundeve, ali i sa sporo pečenim mesom i morskim plodovima. Dobar tek!

        Rižoto s parmezanom

        Sastojci:

        1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
        2 žlice maslinovog ulja
        1 glavica luka
        250 g arborio riže
        ½ žličice soli
        1 žlica maslaca
        100 g naribanog parmezana
        svježe mljeveni papar
        svježe začinsko bilje

        Priprema:

        Temeljac stavite u lonac na srednje jaku vatru, pričekajte da zavrije pa smanjite vatru kako bi temeljac održali toplim. Luk očistite i narežite na sitno. U drugi lonac dodaje ulje i stavite na srednje jaku vatru. Ubacite luk i pržite pet minuta miješajući. Dodajte rižu i kratko je popržite, stalno miješajući. Dodajte malo temeljca i miješajte, pričekajte da riže upije svu tekućinu pa ponovite postupak. Ponavljajte postupak dok riža ne bude kuhana, što bi moglo potrajati do 20 minuta.
        Rižoto maknite s vatre, ulijte preostali temeljac, dodajte maslac, parmezan te papar po ukusu. Lagano promiješajte, servirajte u dubokim tanjurima i pospite svježim začinskim biljem po izboru ili pak naribanom koricom (domaćeg) limuna. Dobar tek!

        Možda će vas zanimati

        • ne može brže |

          24. Jan 2023.

          Odličan ručak s njokima gotov je za manje od 10 minuta!

          0
           Njoki s parmezanom i paprom
        • GRIC GRIC |

          31. May 2022.

          Volite li domaće grickalice pripremite ukusne krekere

          0
           krekeri

        Tagovi

        rižoto s parmezanom parmezan ručak toplo predjelo

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        brzi ručak

        | 23. May 2023.

        Morate isprobati brzinski pesto od graška!

        Tjestenina s pestom od graška
        0

        grilanje počinje

        | 26. Apr 2023.

        Otvorite sezonu roštilja sočnim pilećim ražnjićima!

        Pileći ražnjići s roštilja
        0

        OBITELJSKI OBROK

        | 21. Apr 2023.

        Pripremite piletinu caprese, odlično jelo inspirirano slavnom salatom

        Piletina Caprese
        0

        gotovo za 10 minuta

        | 21. Apr 2023.

        Grašak sa slaninom: prilog ili glavno jelo?

        Grašak sa slaninom
        0

        sezonsko čudo

        | 21. Apr 2023.

        Pire od graška kao savršeni proljetni prilog

        shutterstock_1975545152.jpg
        0

        gotovo za tren

        | 19. Apr 2023.

        Brzi ručak s njokima i graškom iz konzerve

        Njoki s graškom
        0

        gablec za 5!

        | 10. Apr 2023.

        Šarena salata s bulgurom popravit će vam dan

         Tabbouleh salata
        0

        sezonsko čudo!

        | 06. Apr 2023.

        Pečene rotkvice odličan su proljetni prilog

         Zapečene rotkvice
        0

        blagdanski jelovnik

        | 06. Apr 2023.

        Šunka u kruhu - klasik na uskršnjem stolu

         Šunka u kruhu
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.