Ako su vam pri ruci dvije crvene paprike, iskoristite ih za pripremu odličnog namaza. Trebat će vam svježi sir i nekoliko sastojaka koje zasigurno već imate u hladnjaku ili smočnici. Dok se paprike peku, možete brzo nasjeckati krastavce i češnjak, a zatim vam preostaje samo dobro promiješati sastojke. Možete sve sastojke kratko izraditi u blenderu, ako ste ljubitelji kremaste, podatne teksture.

Namaz poslužite sa svježim pecivima, domaćim krekerima od svježeg sira ili tostiranim kruhom. Dobar tek!

Namaz s pečenim paprikama

Sastojci:
2 crvene paprike
250 g svježeg sira
2 žlice maslinova ulja
50 g maslaca
100 g krastavaca
1 režanj češnjaka
sol, mljeven papar

Priprema:
Paprike prerežite napola i odstranite im središnji dio s košticama. Operite ih pa ih po dužini prerežite na četvrtine. Položite na rešetku tako da kora bude okrenuta prema gore pa ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva pecite dok se na kori ne pojave smeđi mjehurići. Izvadite paprike iz pećnice, stavite ih u plastičnu vrećicu i zatvorite. Nakon nekog vremena izvadite ih, ogulite i narežite na kockice. Svježi sir kremasto izmiješajte s uljem i maslacem. Umiješajte i papriku narezanu na kockice. Operite krastavac, nasitno ga narežite i dodajte u smjesu. Namaz začinite češnjakom, solju i paprom pa ga stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije mazanja.