Kruh koji je stvrdnuo i osušio se nije nužno za smeće, već ga možete pretvoriti u zvijezdu novog jela. Inspiraciju smo pronašli u tradicionalnoj talijanskoj kuhinji. Predstavljamo vam panzanellu, toskansku salatu od zapečenog starog kruha, luka i rajčice.
Panzanella
Sastojci:
1 štruca starog kruha, narezana na debele kocke
1/2 šalice svježeg bosiljka, nasjeckanog
2 žlice kapara
1 žličica limunove korice
sok od jednog limuna
2 velike rajčice, narezane na kolutove
sol i papar
2 velika režnja češnjaka
150 g mozzarelle
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 crveni luk
1 manji patlidžan
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva. Na lim za pečenje stavite luk i patlidžan. Začinite solju, paprom i pokapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu na 35 minuta. Na srednjoj do jakoj vatri u veliku tavu na maslinovo ulje dodajte kruh i pustite da se kruh prepeče sa svih strana. Kada je gotovo ostavite sa strane.
U velikoj posudi pomiješajte limunov sok, koricu limuna, sol, papar, preostalo maslinovo ulje, rajčice, češnjak, mozzarellu i bosiljak. Promiješajte pa dodajte kruh i pečeno povrće. Poslužite i uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice