U ovoj brzoj kombinaciji, slatkoća ljubičastog luka, svježina metvice, slanutak i grah zaista su savršen spoj. Poslužit će kao salata uz roštilj, ali i glavno jelo tijekom radnog tjedna, a možete je pripremiti unaprijed. Ostatke ćete s guštom ponijeti na posao, vjerujte nam na riječ!
Salata od slanutka i graha
Sastojci:
400 g ocijeđenog slanutka iz konzerve
400 g ocijeđenog crvenog graha iz konzerve
400 g ocijeđenog bijelog graha iz konzerve
1 ljubičasti luk, narezan na tanke ploške
1 limun
2 žlice maslinovog ulja
2 žlica nasjeckane metvice
Sol i papar
400 g tune iz konzerve
Priprema:
Obje vrste graha, slanutka i luk stavite u veliku zdjelu. Iscijedite sok polovice limuna i dolijte ulje. Dodajte metvicu pa dobro začinite paprom i soli. Sve pomiješajte i ostavite da stoji 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Neposredno prije serviranja umiješajte tunjevinu pa, po želji, poslužite s tostiranim kruhom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice