Zapečena brokula s topljenim sirom savršen je prilog koji spaja hranjivu brokulu s bogatsvom okusa topljenog sira. Ovo jelo jednostavno je za pripremu, a njegovi sastojci čine ga izuzetno ukusnim. Bilo da tražite zdrav prilog za glavno jelo ili lagani vegetarijanski obrok, zapečena brokula s topljenim sirom uvijek je odličan izbor.
Sastojci:
- 500 g brokule
- 200 g tjestenine
- 100 g kukuruza šećerca
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 100 g naribanog sira
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema:
Očistite i operite brokulu pa je narežite na manje cvjetiće. Tjesteninu kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite i stavite u maslacem premazanu posudu za pečenje. Dodajte brokulu i kukuruz.
Razmutite vrhnje s jajem, posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića te prelijte preko tjestenine. Pospite ribanim sirom. Pecite na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta, tj. dok površina ne postane zlatnožuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice