Marinada služi kako bi poboljšala teksturu i okus mesa prije kuhanja. Marinade obično sadrže kiseline, poput octa ili limuna, koje pomažu u razgradnji tkiva mesa, pa će ono biti mekše nakon kuhanja. Nakon što meso potopite u marinadu, najbolje je da ga stavite u hladnjak, kako se ne bi preko noći razvile bakterije u mesu.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- sol
- soja sos
- žličica senfa
- žličica meda
- lovorov list
Priprema:
Meso stavite u zdjelu tako da meso bude jedno do drugog, dodajte maslinovo ulje, sol, senf, med, lovorov list i soja sos; količinu sastojaka prilagodite svojim preferencijama. Zatim rukama dobro sve izmiješajte, kako bi meso ravnomjerno upilo sve sastojke. Ovako marinirano meso ostavite preko noći u frižideru, kako bi upilo sve začine.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice