Pita od krumpira i povrća je jednostavno jelo za koje nećete morati raditi posebno tijesto. Skuhajte krumpir i zgnječite ga u tepsiji za tart, zapecite i dobili ste hrskavu i ukusnu koru koja će bit odlična zamijena za prhko tijesto. Jelo možete jesti za ručak ili ga spremiti kao večeru, a mi smo za vas pronašli video koji se nalazi u nastavku teksta, a detaljno prikazuje postupak pripreme.
Sastojci:
- 2 veća krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
- 50g mozzarelle
- 8 cherry rajčica
- 5 ploški ljutike
- Šaka špinata
- 2 jaja
- 2 žlice krem sira
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 50ml mlijeka
- Parmezan i listići bosiljka za ukras
Priprema:
Krumpir skuhajte, stavite ga u kalup za tart i istisnite ga ravnomjerno po cijeloj tepsiji. Čvrsto pritisnite, prelijte maslinovim uljem, pospite solju i paprom te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40-45 minute.
Dodajte mozzarellu, rajčicu, ljutiku i špinat. Umutite jaja, krem sir, sol, papar, muškatni orščić, češnjak u prahu i mlijeko. Pecite 30-35 minuta dok se ne zapeče.
Pospite parmezanom, ukrasite bosiljkom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice