Pita od krumpira i povrća je jednostavno jelo za koje nećete morati raditi posebno tijesto. Skuhajte krumpir i zgnječite ga u tepsiji za tart, zapecite i dobili ste hrskavu i ukusnu koru koja će bit odlična zamijena za prhko tijesto. Jelo možete jesti za ručak ili ga spremiti kao večeru, a mi smo za vas pronašli video koji se nalazi u nastavku teksta, a detaljno prikazuje postupak pripreme. 

Sastojci

  • 2 veća krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • 50g mozzarelle
  • 8 cherry rajčica 
  • 5 ploški ljutike
  • Šaka špinata
  • 2 jaja
  • 2 žlice krem ​​sira
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 50ml mlijeka
  • Parmezan i listići bosiljka za ukras

Priprema

Krumpir skuhajte, stavite ga u kalup za tart i istisnite ga ravnomjerno po cijeloj tepsiji. Čvrsto pritisnite, prelijte maslinovim uljem, pospite solju i paprom te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40-45 minute. 

Dodajte mozzarellu, rajčicu, ljutiku i špinat. Umutite jaja, krem sir, sol, papar, muškatni orščić, češnjak u prahu i mlijeko. Pecite 30-35 minuta dok se ne zapeče. 

Pospite parmezanom, ukrasite bosiljkom.