Počela je sezona patlidžana, a mi smo pronašli kako da ga pripremite na najjednostaviji način. Zapecite ovo povrće u pećnici, ispohajte i ubacite u vruće ulje. Patlidžan poslužite kao glavno jelo uz neki povrtni prilog ili poslužite uz neko mesno glavno jelo.
Sastojci:
- patlidžan
- jaje
- krušne mrvice
- brašno
- sol
Priprema:
Operite ptlidžan izbockajte vilicom, pecite ga u pećnici na 180 stupnjeva s malo ulja dok ne omekša i ne povene; oko 30-40 minuta.
Kada je spreman skinite mu koru, izgnječite vilicom, a upijajućim papirom odstranite višak vode. Patlidžan posolite, ubacite u brašno, pa jaje i na kraju u krušne mrvice.
Zagrijte duboku tavu s uljem i pecite dok ne porumene.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice