Jamie Oliver je osmislio recept za jednostavani složenac od poriluka i 3 vrste sira; cheddar sira, parmezana i brie sira. Za ovaj ukusan i topli prilog potrebno vam je poriluk, sir i malo vremena. Jelo možete poslužiti kao predjelo uz domaći kruh od receptu chefa Olivera ili kao prilog uz marinirano pečeno pile iz pećnice.
Sastojci:
- 6 poriluka
- 2 češnja češnjaka
- 5 grančica majčine dušice
- maslinovo ulje
- maslac
- 100 ml vrhnja
- 100 g cheddar sira
- 50 g parmezana
- 100 g brie
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180ºC. Poriluk ogulite, operite i narežite na ploške debljine oko 2 cm. Ogulite i narežite češnjak, a zatim uberite listiće majčine dušice. Stavite veliku tavu na srednje jaku vatru i dodajte malo ulja, maslaca, majčine dušice i češnjaka.
Kuhajte dok se češnjak ne prodinsta, a zatim umiješajte poriluk. Nastavite kuhati i provjeravajte ga svakih nekoliko minuta. Smanjite vatru i kuhajte poriluk oko 35 minuta ili dok ne postane mekan. Umiješajte vrhnje, i malo vode, naribajte cheddar i parmezan, zatim razdvojite brie na komadiće i izbordite na vrhu. Stavite u pećnicu na 15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
Izvor: Jamie Oliver
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice