Jamie Oliver je osmislio recept za jednostavani složenac od poriluka i 3 vrste sira; cheddar sira, parmezana i brie sira. Za ovaj ukusan i topli prilog potrebno vam je poriluk, sir i malo vremena. Jelo možete poslužiti kao predjelo uz domaći kruh od receptu chefa Olivera ili kao prilog uz marinirano pečeno pile iz pećnice.

Sastojci:

  • 6 poriluka
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 grančica majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • 100 ml vrhnja
  • 100 g cheddar sira
  • 50 g parmezana
  • 100 g brie

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180ºC. Poriluk ogulite, operite i narežite na ploške debljine oko 2 cm. Ogulite i narežite češnjak, a zatim uberite listiće majčine dušice. Stavite veliku tavu na srednje jaku vatru i dodajte malo ulja, maslaca, majčine dušice i češnjaka.

Kuhajte dok se češnjak ne prodinsta, a zatim umiješajte poriluk. Nastavite kuhati i provjeravajte ga svakih nekoliko minuta. Smanjite vatru i kuhajte poriluk oko 35 minuta ili dok ne postane mekan. Umiješajte vrhnje, i malo vode, naribajte cheddar i parmezan, zatim razdvojite brie na komadiće i izbordite na vrhu. Stavite u pećnicu na 15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. 

Izvor: Jamie Oliver