Prelivena kvalitetnim maslinovim uljem, limunovim sokom i s malo meda, ova slatko slana salata može se poslužiti kao prilog ili lagani obrok. Ako imate, koristite napravu za čišćenje koštica iz sredine jabuke kako bi dobili savršene male kuglice dinje, ili ju strpljivo narežite na kockice. Po želji dodajte i rikolu, matovilac ili neku drugu salatu koja vam je pri ruci. 

Salata s dinjom i pršutom

Sastojci:

½ žute dinje
½ zelene dinje
259 g mozzarelle
2 žlice nasjeckane svježe mente
sol, papar
3 žlice limunovog soka
2 žlice meda
1 žlica meda
6 šnita pršuta

Priprema:

Dinju očistite, prerežite na pola i narežite na kockice ili izdubite kuglice. Pripremljenu dinju stavite u veliku posudu, dodajte komade mozzarelle i nasjeckanu mentu. Posolite i popaprite po ukusu.

U manjoj posudi pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje i med. Prelijte preko dinje i lagano promiješajte, prebacite na pladanj, a na vrh poslažite natrgani pršut. Ukrasite listićima mente i poslužite odmah.