Ciklu je potrebno samo dobro oprati i proći sa spužvicom prije pečenja, a kožu nije potrebno guliti prije ni nakon pečenja. Možete ju poslužiti samostalno, u salati ili u kombinaciji s drugim povrćem iz pećnice.

Pečena cikla

Sastojci:

4 srednje cikle
1 žlica maslinovog ulja
¼ žličice soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i obložite lim za pečenje s papirom za pečenje. Ciklu dobro oribajte pod mlazom hladne vode. Oštrim nožem odrežite šiljaste krajeve cikle, prerežite na pola, a zatim ju narežite na kriške debljine 2 cm. Stavite kriške cikle u zdjelu, prelijte maslinovim uljem i pospite solju. Dobro promiješajte i rasporedite ciklu u jednom sloju po limu za pečenje. Pecite 35 do 40 minuta ili dok cikla ne postane mekana. Jednostavno ju lagano probodite vilicom i kad je pečena izvadite iz pećnice. Dodatno posolite po želji i poslužite.