Obožavamo klasične čokoladne muffine, ali pri vrhu liste nam je i slano izdanje s maslinama i kockicama šunke. Ovi su muffini prikladni za doručak i gablec, večernje opuštanje uz film, ali funkcioniraju i kao snack na obiteljskim zabavama.
Najukusniji su kad su svježi i još topli, a dobro se slažu s blagim umakom od vrhnja.
Sastojci:
1 jaje (M)
250 ml mlaćenice
30 g rastopljenog maslaca
250 g glatkog brašna
¾ vrećice praška za pecivo
4 žlice sitno nasjeckanog peršina
sol, papar
150 g manjih maslina bez koštica
80 g šunke
Priprema:
Pjenasto izmiksajte maslac pa dodajte mlaćenicu i jedno po jedno jaje. Brašno prosijte s praškom za pecivo, umiješajte u smjesu od jaja pa dodajte peršin, sol, papar, narezanu šunku i masline. U silikonske kalupe za muffine ulijte smjesu, ali nemojte ih napuniti do vrha jer će iscuriti. Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice