Pašteta od tune je klasik čija priprema oduzima manje od pet minuta. Drugim riječima, ne trebate čekati neku posebnu priliku ni ići u nabavku nekih specifičnih namirnica. Sve što vam treba za kremastu paštetu vjerojatno već imate u hladnjaku i smočnici.
Ako paštetu servirate gostima, netom nakon miksanja je premjestite u male staklenke s poklopcem. Osim što ćete spriječiti da pokupi mirise iz hladnjaka, izgledat će puno efektnije na stolu. Dobar tek!
Pašteta od tune s koprom
Sastojci:
180 g tune iz konzerve
100 g maslaca
90 g sirnog namaza
2 žlice vrhnja
2 žlice nasjeckanog kopra
sol, papar
Priprema:
Izvadite tunu iz konzerve i malo je razmrvite vilicom. Tunu izmiksajte štapnim mikserom pa dodajte maslac, sirni namaz, vrhnje, sol i papar. U glatku paštetu umiješajte nasjeckani kopar pa stavite u hladnjak na hlađenje. Poslužite s tostiranim kruhom, krekerima ili grisinima.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice