Volite li senf, savršen dodatak pečenom mesu te mesu s roštilja, dodatak preljevima za salete, naša je preporuka da ga pripremite kod kuće, Domaći senf oduševljava okusom i mirisom, a zanimljivo je da kada savladate osnovni recept nećete moći odoljeti pripremi senfa u kombinaciji s različitim začinima. Zanimljivo je kako u pripremi senfa med razvija slađi okus a ocat kiselkastiji okus, pa je dovar savjet da odabirom dodatakja istaknete onu stranu koja vam je okusom draža. Domaći senf upotrijebite kao začin uz hladno meso ili ga dodajte jelima pri kraju kuhanja. 

Domaći senf

Sastojci:
60 g sjemenki gorušice
1 šalica bijelog vina
½ šalice octa
½ šalice vode
2 žlice meda
½ žličice papra u zrnu
½ šalice soli

Priprema:
Sjemenke gorušice stavite u posudu, zalijte vinom, octom i vodom te ih ostavite da odstoje preko noći. Sjemenke s tekućinom dobro izmiksajte u blenderu, dodajte med i začine te miksajte dok ne dobijete glatki, gusti senf. Ako vam smjesa ispade pregusta, slobodno je razrijedite vodom, octom ili vinom. Senf spremite u staklenku u kojoj može stajati i do pola godine. Po želji u ovaj pripravak dodajte začine poput bosiljka, origana ili majčine dušice.