I dok smo uglavnom navikli listiće obožavanog začina koristiti u juhama, mesnim umacima i kao dekoraciju, donosimo recept u kojem peršin ima značajnu ulogu u detoksikaciji organizma. Jer voda se može zadržavati u tijelu iz raznih razloga od kojih je najčešći prekomjerni unos soli i sličnih dodataka prehrani. A kako izbaciti višak vode te pomoći tijelu? U pomoć priskaču peršin, krastavci i celer, jer djeluju kao diuretici, dok limun i đumbir imaju snažna protuupalna svojstva. 

Smoothie od peršina
Sastojci:
2 šalice peršina (isjeckanog)
2 šalice svježeg krastavaca (isjeckanog)
3 jušne žlice soka od limuna
1 jabuka (isjeckana)
1 stabljika celera
¼ čajne žlice mljevenog đumbira
2 šalice vode

Priprema:
Ovo je odlična preprouka za proljetne detoksikacije a priprema se jednostavno tako da sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smoothie ne postane homogen. Navedene količine dovoljne su za dvije čaše. Pijte uvijek svježe pripremljeno.