Da bismo pripremili aromatizirani maslac, dovoljno je odabrati omiljeno nam začinsko i sezonsko bilje. Naša su preporuka mladi luk i češnjak, zvijezde tanjura zbog svoje raskošne arome. Za pripremu je važno na vrijeme izvaditi maslac iz hladnjaka kako bi omekšao. Mladi luk i češnjak očistite i operite, posušite te grilajte na gril tavi, roštilju ili pecite u pećnici. Kako biste luk i češnjak proželi okusima, pripremite mješavinu maslinova ulja, soli i papra te premažite stabljike i plod. Pripremljeni maslac odličan je dodatak za mesne i riblje delicije s roštilja, ali i za ukusan doručak. Njime možete nadjenuti slane palačinke, pečeni krumpir, ali odličan je i kao začin rižotu. Neka ova kombinacija bude samo jedna od brojnih koja će se redovito naći na vašem tanjuru.
Sastojci:
3 kom mladog češnjaka
3 kom mladog luka
žlica maslinova ulja
sol, papar
1 čili papričica
150 g maslaca
Priprema:
Luk i češnjak očistite i dobro operite. Začinite s mješavinom ulja, soli i papra. Grilajte te pečeno stavite u blender. Dodajte omekšali maslac, po želji čili papričicu, sol i papar te sve dobro izmiksajte. Masu stavite na papir za pečenje ili plastičnu foliju te zarolajte. Spremite u hladnjak.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice