Uštipci su bili zalogaji koji su se pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći kruh. Idealni su za doručak ili večeru uz slani ili slatki namaz, a za tijesto su vam potrebna samo 4 sastojka: brašno, sol, kvasac i voda.
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol i kvasac. Dodajte toplu vodu i izmiksajte tijesto koje se lako mijesi. Ne mora biti teško, ali svakako ne bi trebalo biti rijetko.
Ostavite da se upije, a kada se počnu stvarati mjehurići, ponovno premijesite tijesto, a jedan dio razvaljajte za uštipke. Pržite ih na vrućoj masti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice