Volite li mladi grašak odvojite vrijeme i okušajte se u pripremi namaza koji privlači bojom ali i okusom. Ovaj je namaz odličan dodatak svježem kruhu, poširanim jajima, komadiću pršuta, a posebno je dobrodošao kao jedno od jela koje ćete pripremit za uskrsnji doručak. Grašak spada u mahunarke koje su izvor hranjivih tvari. Ukoliko poželite pripremiti ovaj namaz van sezone svježeg graška savjet je da koristite zamrznuti.
Namaz od graška
Sastojci:
1 luk kozjak
1 žlica ulja
250 g graška
200 g svježeg sira
1 žlica slatkog vrhnja
sol, papar
Priprema:
Luk kozjak operite i sitno nasjeckajte pa ga u tavi pirjajte na vrućem ulju dok ne postane staklast. Zatim ga ostavite da se ohladi. Grašak stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte oko 4 minute. Nakon što se ohladi, zgnječite ga vilicom ili usitnite štapnim mikserom. Svježi sir pomiješajte s vrhnjem i lukom kozjakom. Smjesu lagano posolite i popaprite te pomiješajte s graškom. Namaz poslužite uz tostirani kruh i pršut.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice