Iako pesto možete samo pomiješati s tjesteninom i uživati u ručku za 10 minuta, preporučujemo da budete i malo kreativniji. Nadjenite pestom pizzu, napravite slane lisnate rolice, dodajte ga u salatu, ukomponirajte ga u kanape sendviče ili ga upotrijebite u pripremi nezaboravnih dipova s jogurtom. Dobar tek!
Pesto od medvjeđeg luka
Sastojci:
100 g medvjeđeg luka
30 g blanširanih lješnjaka
6 žlica hladno prešanog repičinog ulja
3 žlice limunovog soka
2 žlice naribanog pecorina
sol
Priprema:
Izblendajte medvjeđi luk s lješnjacima, uljem i limunovim sokom. Pokupite špatulom ostatke sa stijenki blendera, naribajte pecorino, posolite po ukusu pa još kratko blendajte. Isprobajte pesto pa po potrebi dodajte još malo limunovog soka ili pak soli.
Sterilizirajte u pećnici staklenke s poklopcem pa ih napunite pestom. Prelijte tankim slojem ulja, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna. Ako zaista dobro sterilizirate staklenke, pesto ćete moći koristiti i dulje vrijeme, do mjesec dana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice