Tajna odlične pizze krije su u pripremi domaćeg tijesta ali i u odabiru vama dragih plodova ljeta. Svježe povrće, ali i tuna, slane srdele ili inćuni, malo kapara i maslina uz par kapi maslinovog ulja zabava su za nepca, ali ukoliko ste skloniji mesnim kombinacijama tunu zanijenite s malo pršuta. A sir? Naš su odabir mozzarella i svježe ribani parmezanom. Dobar tek!

Ljetna pizza s povrćem i tunom

Sastojci:
kockica kvasca
250 ml toplog mlijeka
500 g brašna
po žličica soli i šećera
mali patlidžan
2 manje tikvice
žuta i crvena paprika
veliki ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
4 žlice pelata
5 crnih maslina bez koštica
konzerva tune
mozzarella

Priprema:
Kvasac razmrvite i otopite u toplom mlijeku. Umijesite glatko tijesto od brašna,  kvasca te soli i šećera. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže na toplome mjestu jedan sat. U međuvremenu očistite i operite patlidžan, tikvice i paprike. Patlidžan narežite po dužini na četvrtine, a zatim na tanke ploške. Tikvice narežite na kolutove, a papriku na trake. Oljuštite luk i dva češnja češnjaka. Češnjak nasjeckajte, a luk narežite na ploške. Pomiješajte češnjak s četiri žlice pelata pa posolite i popaprite. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Tijesto premijesite, prepolovite i razvaljajte u dva okrugla tijesta za pizzu. Oba tijesta položite na namašćen lim za pečenje te ih nadjenite povrćem. Prvo ih premažite rajčicom s češnjakom, a zatim raspodijelite povrće, crne masline i tunu. Na kockice narežite mozzarellu i raspodijelite je po pizzi. Po svakoj pizzi pokapajte četiri žlice pesta te dvije žlice maslinova ulja. Pecite 20 do 25 minuta.