Volite li okus slane aromatične grickalice predlažemo vam pripremu domaćih krekera. Savršena grickalica ali i baza za razne namaze, paštete, zalogaje sa sirom... odličan su odabir za pripremu raskošnih drvenih plata. Priprema nije zahtjevna a dio recepta koji predlaže dodatak sjemenki i začinskog bilja onaj je koji vas poziva na kreativnost jer odabirom kako vrste sjemenki tako i začinskog bilja vi oblikujete željeni okus ukusnih krekera.
Krekeri od parmezana i timijana
Sastojci:
100 g maslaca
85 g parmezana
1,5 šalica brašna
malo smjenenki po želji
sol, papar
malo svježeg timijana
Priprema:
Vilicom usitnite omekšani maslac te potom dodajte parmezan, brašno, sol, timijan i papar. Dobro promiješajte sve sastojke, možete upotrijebiti i mikser. Umijesite tijesto u kuglu, umotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku otprilike pola sata. Razvaljajte tijesto i izrežite željene oblike modlicama različitih oblika. Složite ih na pobrašnjenu podlogu te pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice