Volite li okus slane aromatične grickalice predlažemo vam pripremu domaćih krekera. Savršena grickalica ali i baza za razne namaze, paštete, zalogaje sa sirom... odličan su odabir za pripremu raskošnih drvenih plata. Priprema nije zahtjevna a dio recepta koji predlaže dodatak sjemenki i začinskog bilja onaj je koji vas poziva na kreativnost jer odabirom kako vrste sjemenki tako i začinskog bilja vi oblikujete željeni okus ukusnih krekera.

Krekeri od parmezana i timijana

Sastojci:
100 g maslaca
85 g parmezana
1,5 šalica brašna
malo smjenenki po želji
sol, papar
malo svježeg timijana

Priprema:
Vilicom usitnite omekšani maslac te potom dodajte parmezan, brašno, sol, timijan i papar. Dobro promiješajte sve sastojke, možete upotrijebiti i mikser. Umijesite tijesto u kuglu, umotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku otprilike pola sata. Razvaljajte tijesto i izrežite željene oblike modlicama različitih oblika. Složite ih na pobrašnjenu podlogu te pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.