Confit od češnjaka odlična je namirnica koju možete čuvati u hladnjaku i iskoristiti kad vam je potrebno. Možete ga namazati na hrskavi kruh, umiješati u umake i preljeve za tjesteninu ili dodati u pire krumpir. A kao bonus, kad iskoristite sav češnjak, ostaje vam ulje s okusom češnjaka.
Po želji, u staklenke možete dodati i začinsko bilje poput ružmarina ili majčine dušice, papar u zrnu ili sušeni čili.
Confit od češnjaka
Sastojci:
6 glavica češnjaka
3 grančice svježeg timijana
3 lovorova lista
3 crvena sušena čilija
450 ml maslinovog ulja
Priprema:
Izvadite svaki češanj češnjaka iz glavice i očistite ga. Pomiješajte sve sastojke u srednjem loncu i pirjajte na laganoj vatri dok češnjak ne omekša, ali ne porumeni, otprilike 30 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi. Rupičastom žlicom prebacite češnjak, začinsko bilje i čili u staklenke, a na vrh ulijte ulje u kojem ste ga kuhali. Staklenke dobro zatvorite i držite u hladnjaku do četiri mjeseca.
Saznajte kako napraviti confit od češnjakaIako je češnjak dostupan tijekom cijele godine, svježi ljetni češnjak ima velike režnjeve koji su posebno slatki i sočni. Confit od češnjaka odlična je namirnica koju možete čuvati u hladnjaku i iskoristiti kad vam je potrebno. Možete ga namazati na hrskavi kruh, umiješati u umake i preljeve za tjesteninu ili dodati u pire krumpir. A kao bonus, kad iskoristite sav češnjak, ostaje vam ulje s okusom češnjaka. Po želji, u staklenke možete dodati i začinsko bilje poput ružmarina ili majčine dušice, papar u zrnu ili sušeni čili. Confit od češnjakaSastojci:6 glavica češnjaka3 grančice svježeg timijana3 lovorova lista3 crvena sušena čilija450 ml maslinovog ulja
Priprema:Izvadite svaki češanj češnjaka iz glavice i očistite ga. Pomiješajte sve sastojke u srednjem loncu i pirjajte na laganoj vatri dok češnjak ne omekša, ali ne porumeni, otprilike 30 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi. Rupičastom žlicom prebacite češnjak, začinsko bilje i čili u staklenke, a na vrh ulijte ulje u kojem ste ga kuhali. Staklenke dobro zatvorite i držite u hladnjaku do četiri mjeseca.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice