S ovim količinama moći ćete napraviti otprilike šest sendviča, a ostatke bez problema možete čuvati četiri dana u frižideru. Za laganiju verziju umjesto majoneze možete upotrijebiti grčki jogurt, a po ukusu možete dodati i svježe začine poput kopra, vlasca ili peršina.
Ova kombinacija sastojaka idealna je za ubaciti između dvije šnite kruha, ali možete ju iskoristiti i za hladnu tjesteninu, kao dodatak salati ili umak uz krekere. U sendvič, po želji, ubacite malo rikule ili rajčice.
Tuna sendvič
Sastojci:
150 g tune iz konzerve
60 g majoneze
30 g celera
½ glavice ljubičastog luka
1 žlica limunovog soka
1 češanj češnjaka
sol, papar
kruh po izboru
Priprema:
Konzerve tune otvorite i dobro ocijedite višak ulja. Celer i luk narežite na sitne kockice, a češnjak protisnite. U posudu srednje veličine stavite tunu, majonezu, nasjeckani celer, luk i češnjak, dodajte limunov sok i začinite sa soli i paprom. Po želji dodajte i malo grčkog jogurta. Sve sastojke dobro promiješajte i napravite sendvič s dodacima po izboru.
Ostatak prekrijte plastičnom folijom i držite u hladnjaku do sljedećeg obroka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice