Maslac dobro utrljajte po cijeloj površini kukuruza, koristite svježe začinsko bilje poput: bosiljka, peršina, majčine dušice ili korijandera, svježe protisnuti češnjak dati će dodatni okus, a po želji po pečenom kukuruzu možete posipati mrvljeni kozji sir ili parmezan.
Grilani kukuruz sa začinskim biljem
Sastojci:
2 klipa kukuruza
2 žlice maslaca
1 šaka svježeg začinskog bilja
2 češnja češnjaka
sol
papar
20 g mrvljenog kozjeg sira
Priprema:
Klipove kukuruza očistite i svaki prerežite na pola, začinsko bilje sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite. U manjoj posudi pomiješajte maslac, začinsko bilje, češnjak, sol i papar. Smjesu utrljajte u kukuruz pa svaki zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite na roštilj na 30 minuta, okrećući na polovici vremena. Izvadite iz folije i stavite na pladanj.
Pospite s još malo začinskog bilja i kozjeg sira. Servirajte odmah i uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice