Maslac dobro utrljajte po cijeloj površini kukuruza, koristite svježe začinsko bilje poput: bosiljka, peršina, majčine dušice ili korijandera, svježe protisnuti češnjak dati će dodatni okus, a po želji po pečenom kukuruzu možete posipati mrvljeni kozji sir ili parmezan.

Grilani kukuruz sa začinskim biljem

Sastojci:

2 klipa kukuruza
2 žlice maslaca
1 šaka svježeg začinskog bilja
2 češnja češnjaka
sol
papar
20 g mrvljenog kozjeg sira

Priprema:

Klipove kukuruza očistite i svaki prerežite na pola, začinsko bilje sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite. U manjoj posudi pomiješajte maslac, začinsko bilje, češnjak, sol i papar. Smjesu utrljajte u kukuruz pa svaki zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite na roštilj na 30 minuta, okrećući na polovici vremena. Izvadite iz folije i stavite na pladanj.

Pospite s još malo začinskog bilja i kozjeg sira. Servirajte odmah i uživajte!