Upotrijebite maslac od kikirikija zbog zdravih masti i proteina, zobene pahuljice jer su bogate vlaknima i daju strukturu proteinskim pločicama, a med zbog prirodne slatkoće. Okus proteinskog praha možete sami odabrati, a mi sam savjetujemo okus od vanilije ili čokolade.
Proteinske pločice od kikirikija
Sastojci:
180 g kikiriki maslaca
100 g meda
2 žlice kokosovog ulja
180 g zobenih pahuljica
60 g proteinskog praha
3 žlice mljevenog lana
¼ žličice mljevenog cimeta
¼ žličice soli
50 g čokoladnih kapljica ili sitno narezane čokolade
Priprema:
Kalup dimenzija 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje. Na laganu vatru stavite manji lonac s vodom, a na njega zdjelu koja je otporna na toplinu. Na pari otopite maslac od kikirikija, med i kokosovo ulje, miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Pazite da voda ne zakipi i da ne dodiruje dno posude u kojoj topite sastojke. Maknite s vatre i kratko pričekajte da se ohladi.
Dodajte zobene pahuljice, mljeveni lan, cimet i sol pa pomiješajte. Ako je zdjela još prilično topla, ubacite ju kratko u hladnjak, a zatim špatulom umiješajte čokoladne kapljice. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup i stavite u hladnjak na sat vremena ili duže, dok se ne stisne. Pomoću papira za pečenje prebacite smjesu na dasku za rezanje. Narežite na pločice i čuvajte pločice u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do sedam dana. Svaku pločicu možete i posebno zamotati, čuvati u zamrzivaču pa vaditi po potrebi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice