Salsa verde ili zeleni umak odličan je svježi začin koji se priprema od inćuna, kapara, limuna, svježeg zelenog začinskog bilja te maslinovog ulja, a poslužuje se uz pečeno meso (piletinu, svinjetinu, janjetinu), ribu te kao dodatak zapečenom kruhu.
Sastojci:
1 češanj češnjaka
4 fileta usoljenih inćuna
1 lučica
1 limun, korica i sok
2 žlice kapara
svežanj peršina
svežanj bosiljka
maslinovo ulje
Priprema:
Zdrobite i usitnite češnjak korištenjem noža ili u mužaru. Dodajte inćune te nastavite usitnjavati dok ne dobijete grubu pastu. Dodajte nasjeckanu lučicu, svježe naribanu koricu limuna te sve dobro povežite. Umiješajte grubo nasjeckane kapare, oprano te nasjeckano bilje te svježe iscijeđeni sok limuna. Sve dobro promiješajte te dodajte maslinovog ulja onoliko koliko vam se čini potrebno, ovisno kakvu gustoću želite. Čuvajte u staklenki s poklopcem, poslužite uz pečeno meso, ribu, povrće ili školjke.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice