Ukoliko volite namaze koji u kombinaciji s malo kruha čine odlične zalogaje zasigurno se visoko na listi poželjnih jela nalazi i pašteta od tune. Recept za pripremu je uglavnom jednostavan s brojnim dodacima koji se dodaju ovisno o tome kakav konačni okus želite. Uz tunu iz konzerve (preporukaj ekoristiti onu kvalitetniju) birajte sastojke koji gode vašem nepcu ali se okušajte i u nekim novim kombinacijama, baš kao što i predlažemo u našem receptu. I nje zaboravite, ukoliko više volite kremastu teksturu, sastojke blendajte ili miksajte štapnim mikserom, a ukoliko volite osjetiti sastojke sjeckajte ih ručno te usitnite i pomiješajte vilicom.

Pašteta od tune s koprom

Sastojci:
180 g tunjevine
100 g maslaca
90 g sirnog namaza
2 žlice vrhnja
2 žlice nasjeckanog kopra
sol, papar

Priprema:
Izvadite tunjevinu iz konzerve, malo je razmrvite vilicom te izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte maslac, sirni namaz, vrhnje, sol i papar pa sve izmiksajte. Na kraju vilicom umiješajte i nasjeckani kopar. Imate li prigodne kalupe, napunite ih paštetom i stavite u hladnjak da se pašteta stisne. Poslužite s prepečenim kruhom.