U začinski maslac osim soli, češnjaka i svježih začina možete dodati i koricu limuna, malo meda ili čili pahuljice. Upotrijebiti ga možete kao dodatak pire krumpiru ili ga stavite na vrući odrezak. Namažite ga na tost, koristite kao dodatak umacima ili ga dodajte u grilano povrće, a višak možete bez problema zamrznuti.

Začinski maslac s češnjakom

Sastojci:

120 g maslaca
3 žlice narezanog začinskog bilja po izboru
1 žličica limunove korice
3 češnja češnjaka
sol

Priprema:

Izvadite maslac iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Začinsko bilje usitnite, a češnjak protisnite. U zdjelu dodajte omekšali maslac, začinsko bilje, češnjak, limunovu koricu i sol po ukusu. Vilicom miješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Maslac prebacite na papir za pečenje, oblikujte u valjak i čvrsto zarolajte. Stavite u hladnjak na tri sata.

Čuvajte maslac u hladnjaku te ga izvadite kratko prije upotrebe.