Teško je odoljeti mirisu i okusu ove pečene i kuhane poslastice, zar ne? U ukusnim klipovima možemo uživati cijele godine, no kasno ljeto nudi nam ono najbolje od tog vrijednog ploda. A jedan od omiljenih načina pripreme svježeg kukuruza je grilanje klipova svježeg kukuruza, no ovaj put za to imamo odličan recept, inspiriran meskičkom kuhinjom gdje je kukuruz nezamjenjiv sastojak. Tajna je u pripremi umaka ali i u kratkom kuhanju kukuruza prije pečenja!

Meksički pečeni kukuruz
Sastojci:
kukuruz šećerac (broj klipova po želji)
2 žlice majoneze
sok limete
mljevena čili papričica
mljevena dimljena slatka paprika
žlica maslaca

Priprema:
U posudicu stavite dvije žlice majoneze, ocijedite sok limete te dodajte malo mljevene čili i slatke paprike. Promiješajte i ostavite u hladnjaku. U zasoljenoj vodi kuhajte očišćene klipove kukuruza oko pet minuta, potom ih zapecite na roštilju ili gril tavi. Pečene premažite rastopljenim maslacem te pripremljenim umakom. Po želji dodajte naribani sir.