Teško je odoljeti mirisu i okusu ove pečene i kuhane poslastice, zar ne? U ukusnim klipovima možemo uživati cijele godine, no kasno ljeto nudi nam ono najbolje od tog vrijednog ploda. A jedan od omiljenih načina pripreme svježeg kukuruza je grilanje klipova svježeg kukuruza, no ovaj put za to imamo odličan recept, inspiriran meskičkom kuhinjom gdje je kukuruz nezamjenjiv sastojak. Tajna je u pripremi umaka ali i u kratkom kuhanju kukuruza prije pečenja!
Meksički pečeni kukuruz
Sastojci:
kukuruz šećerac (broj klipova po želji)
2 žlice majoneze
sok limete
mljevena čili papričica
mljevena dimljena slatka paprika
žlica maslaca
Priprema:
U posudicu stavite dvije žlice majoneze, ocijedite sok limete te dodajte malo mljevene čili i slatke paprike. Promiješajte i ostavite u hladnjaku. U zasoljenoj vodi kuhajte očišćene klipove kukuruza oko pet minuta, potom ih zapecite na roštilju ili gril tavi. Pečene premažite rastopljenim maslacem te pripremljenim umakom. Po želji dodajte naribani sir.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice