Zeleno lisnato povrće, razno razne salate, rikula i matovilac u kombinaciji s domaće uzgojenim rajčicama ali i ostalim povrćem osnova su za pripremu odličnih salata koje su obavezni dio svakodnevne prehrane. A kako bi salate bile još ukusnije te bogatije predlažemo da ih začinite odličnim preljevom ili popularnim dressingom.
Ali, onaj kupovni zamijenite domaće pripremljenim, i to od začinskih biljaka.
Preljev od začinskog bilja
Sastojci:
1 vezica miješanoga začinskog bilja (peršin, bosiljak, kopar, vlasac itd.)
150 ml temeljca
1 žličica ulja
2 žlice vinskog octa
1 prstohvat sitno naribane limunove korice
sol, papar
Priprema:
Operite i ocijedite začinsko bilje te ga nasjeckajte. Pomiješajte temeljac, ulje i
ocat, potom dodajte nasjeckano bilje i limunovu koricu. Preljev istucite pjenjačom pa ga posolite i popaprite po svom ukusu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice