Ovaj namaz ili dip gotov je za manje od deset minuta, a sve što vam treba su avokado, slanutak, tahini i lako pribavljivi začini. Obavezno upotrijebite zreli avokado, a ako volite pikantno - u hummus dodajte i čili pahuljice.

Humus s avokadom

Sastojci:

400 g slanutka iz konzerve
2 zrela avokada
3 lice maslinovog ulja
1 ½ žlica tahinija
3 žlice soka od limete
1 češanj češnjaka
sol, papar
1/8 žličice mljevenog kumina
1 žlica sjeckanog korijandera

Priprema:

Avokado prerežite, izvadite košticu i pomoću žlice izvadite meso. Slanutak ocijedite i ubacite u multipraktik, dodajte maslinovo ulje, tahini, sok limete i češnjak i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu, otprilike dvije minute. Dodajte soli i papra po ukusu, ubacite i mljeveni kumin i očišćeni avokado. Blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Poslužite preliveno maslinovim uljem, pospite korijanderom i s malo čili pahuljica po želji. Servirajte uz tortilja čips ili pita kruh.