Ovaj namaz ili dip gotov je za manje od deset minuta, a sve što vam treba su avokado, slanutak, tahini i lako pribavljivi začini. Obavezno upotrijebite zreli avokado, a ako volite pikantno - u hummus dodajte i čili pahuljice.
Humus s avokadom
Sastojci:
400 g slanutka iz konzerve
2 zrela avokada
3 lice maslinovog ulja
1 ½ žlica tahinija
3 žlice soka od limete
1 češanj češnjaka
sol, papar
1/8 žličice mljevenog kumina
1 žlica sjeckanog korijandera
Priprema:
Avokado prerežite, izvadite košticu i pomoću žlice izvadite meso. Slanutak ocijedite i ubacite u multipraktik, dodajte maslinovo ulje, tahini, sok limete i češnjak i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu, otprilike dvije minute. Dodajte soli i papra po ukusu, ubacite i mljeveni kumin i očišćeni avokado. Blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Poslužite preliveno maslinovim uljem, pospite korijanderom i s malo čili pahuljica po želji. Servirajte uz tortilja čips ili pita kruh.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice