Kako biste uživali u popularnom Monte Cristo sendviču, trebat ćete kuhanu šunku, malo pureće šunke i sira te standardne sastojke za pohani kruh. Naime, ovaj sendvič je bombastična varijanta pohanog kruha.
Sastojci u nastavku dostatni su za pripremu jednog sendviča pa po potrebi prilagodite količinu. Dobar tek!
Monte Cristo sendvič
Sastojci:
2 šnite tosta
1 žličica majoneze
1 žličica senfa
2 šnite kuhane šunke
2 šnite pureće šunke
2 šnita gaude ili ementalera
1 jaje
100 ml mlijeka
Priprema:
Namažite jednu krišku kruha majonezom, a drugu senfom. Zatim, na stranu senfa, naizmjenično poslažite šunku i sir i poklopite s drugom kriškom kruha, majonezom prema dolje. Istucite jaje s mlijekom dok se dobro ne sjedine, a manju tavu lagano namastite i stavite na srednje jaku vatru. Umočite sendvič u smjesu od jaja s obje strane i prebacite na vruću tavu.
Pecite dok kruh ne porumeni s obje strane i dok se sir ne otopi. Prebacite na tanjur i poslužite!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice