Sočno i slatko meso odlikuje svježu smokvu, a koriste je, osim kao desert, u salatama, uz sladoled, za kolače, kao dodatak slatko slanim kombinacijama, uz skutu, svježi kozji sir... U smokvama možete uživati i tako da ih ohlađene i prerezane poslužiti uz pečeni brie ili camembert, a za ljubitelje drugačiji zalogajčića recept koji donosimo je neodljiv.
Zapečene smokve s kozjim sirom
Sastojci:
smokve
mekani kozji sir
med
papar
Priprema:
Vrh smokve odrežite, a plod zarežite u obliku križa. Smokve napunite kozjim sirom i prelijte medom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta. Pečene smokve izvadite, popaprite i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice