Što ponuditi mališanima kada se gladni vrate iz škole, prije ili nakon izvanškolskih aktivnosti ili u opušteno nedjeljno jutro kada za doručak ima više vremena? Neka to budu obroci u kojima se nalaze hranjive i ukusne namirnice, kombinacije okusa koje će nahraniti i razveseliti. Upravo jedan takav obrok mogu biti i ovi zdravi muffini koji su i odlična ideja za ponijet za užinu u školi ali i na posao.

Bezglutenski muffini s maslacem od kikirikija
Sastojci:
160 g bezglutenskog brašna
65 g kakaa u prahu
1/4 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
115 g rastopljenog maslaca
2 žlice maslaca od kikirikija
100 g bijelog šećera
100 g smeđeg šećera
3 jajeta
200 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije

Za kremu:
75 g kikiriki maslaca
260 g šećera u prahu
2 žličice meda
60 ml mlijeka

Za ukras:
bademi

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi izmiksajte maslac i maslac od kikirikija pa zatim umiješajte i obje vrste šećera. Nastavite dodavati jedno po jedno jaje. Ulijte mlijeko i ekstrakt vanilije pa sve kremasto izmiksajte. Pomiješajte sa suhim sastojcima. Smjesu raspodijelite u kalupe za muffine pa pecite u pećnici 20 do 25 minuta. Za to vrijeme pripremite kremu: izmiksajte sve navedene sastojke pa nadjenite muffine kada se ohlade. Na vrh svakog stavite po badem.